Breaking News
Loading...
19 Mayıs 2014 Pazartesi

Hayat Yokuşu Dizisi Elvan Boran Kimdir ?
















HAKKINDA

25 Haziran 1977’de Kayseri’de dünyaya gelen Elvan Boran; ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini birçok farklı ilde ve KKTC’de tamamladı. Lise ikinci sınıf öğrencisiyken Lefkoşa Devlet Tiyatrosu’nda “Yarını Akıl Yapar” adlı oyunla ilk kez sahne tozunu yuttu. Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nda rol aldığı “İnsan Olan İnsan” adlı oyunla oyunculuğu meslek olarak seçmeye karar veren Elvan Boran, 1993 yılında kazandığı “İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü”nden 1997 yılında mezun oldu.  Son sınıfta okurken, Kenter Tiyatrosu’nda sahnelenen “Umut Şarkıları” adlı oyundaki rolüyle “Afife Jale Tiyatro Ödülleri”nde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında aday gösterildi.
Mezun olduktan sonra kurucusu olduğu “Düş Oyuncuları” ile “Satılan Mal Geri Alınmaz” ve “Umut’un Gücü” adlı oyunlarda rol aldı. 1999 yılında Londra’ya gitti ve Fiziksel Tiyatro konusunda Desmond Jones ve Philippe Gaulier’den dersler aldı. Daha sonra Londra’nın en önemli üç okulundan biri olan “Central School of Speech and Drama”da Müzikal Oyunculuğu üzerine Yüksek Lisans yaptı. LIFT Festivali’nde (London International Festival of Theatre) Amerikalı oyun yazarı Beverly Andrews’ın  “One September Night” adlı oyunuyla sahneye çıktı. Londra Türk Radyosu’nda program yapımcılığı ve sunuculuğu da yapan Elvan Boran, 2004 yılında Türkiye’ye kesin dönüş yaptı.
2004-2011 yılları arasında İstanbul’da pek çok TV reklamı, TV dizisi ve sinema filminde rol aldı. Yine Kenter Tiyatrosu’nda, “Gece Mevsimi” adlı oyunla seyirciyle buluştu ve aynı zamanda Beykent Üniversitesi Oyunculuk Bölümü’nde, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nde, Kadir Has Üniversitesi Oyunculuk Bölümü’nde, Ses- Konuşma, Oyunculuk ve Tiyatro’da Şarkı Söyleme Tekniği dersleri verdi.
İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji Bölümü’nde ikinci yüksek lisansını da tamamlayan Elvan Boran, halen Sadri Alışık Kültür Merkezi’nde eğitmenliğe ve asıl mesleği oyunculuğa devam etmektedir.

ROL ALDIĞI TİYATRO OYUNLARI

“Yarını Akıl Yapar”- KKTC Devlet Tiyatrosu – 1992
Yazan: Ülker Köksal
Yöneten: Deniz Çakır
Karakter: Pınar
“İnsan Olan İnsan”- KKTC, Lefkoşa Belediye Tiyatrosu – 1993
Uyarlayan: Yaşar Ersoy
Yöneten: Yaşar Ersoy
Karakter: Şirin
 
“Umut Şarkıları”- Kenter Tiyatrosu – 1997
Yazan: Athol  Fugard
Yöneten: Yıldız Kenter
Karakter: Veronica
(Zeynep Oral’ın eleştiri yazısı)
 
“Satılan Mal Geri Alınmaz”- Düş Oyuncuları – 1999
Yazan: Eugen Ruge
Yöneten: Nefrin Tokyay
Karakter: Kadın
 
“Umut’un Gücü” - Düş Oyuncuları – 1999
Yazan: Elvan Boran
Yöneten: Bora Seçkin
Karakter: Umut
 
“One September Night”- LIFT Festival – 2004
Yazan: Beverly Andrews
Yöneten: Beverly Andrews
Karakter: Iraklı Anne
“Gece Mevsimi”- Kenter Tiyatrosu – 2006
Yazan: Rebecca Lenkiewicz
Yöneten: Mehmet Birkiye
Karakter: Maud
(Üstün Akmen’in eleştiri yazısı)

DİZİLER & FİLMLER

“Dila Hanım” – Star TV  2012
“Şubat” – TRT 1 2012
“Sensiz Olmaz” – Show TV  2011
“Fikrimin İnce Gülü” – Show TV 2008
“Aliye” – ATV 2005
“Eltiler” – TGRT 1998
“Yaz Evi” – TRT 1994

TV Filmi: “Hoşçakal Güzin” 2009
Sinema Filmi: “72. Koğuş” 2011

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Toggle Footer